دلایل داغ بودن سر نوزاد
داغی سر نوزاد به احتمال بسیار زیاد به دلیل کمبود ویتامین و کلسیم و همچنین کمبود ویتامین D می باشد.
یکی دیگر از عوامل داغی سر نوزادان باز بودن ملاج آن ها می باشد که به این علت تجویز داروهایی نظیر استئوکر باعث ایجاد مشکل در نوزاد نمی شود. زیرا بعد از گذشت پنج روز از زمان تولد روزانه ۲۵ قطره ویتامین آد به نوزاد می دهند و برای رفع داغ بودن سر نوزاد مقدار دارویی که پزشک توصیه می کند باید به نوزاد داده شود.
برخی عقیده دارند که داغی سر نوزاد به دلیل این است که او می خواهد دندان در آورد اما این یکی از عواملی است که احتمال آن بسیار پایین است.
گفته می شود از دلایل دیگر داغی سر نوزاد این است که، جریان خون در هنگام شیر خوردن نوزاد، در قسمت سرش بیشتر است و این یکی از عوامل داغی سر نوزاد می تواند باشد.
۵٫ داغ بودن سر نوزاد نیز می تواند ناشی از کم خونی برخی از نوزادان باشد.
۶٫ از طرفی دیگر بالا رفتن دمای اتاق نیز می تواند باعث داغی سر نوزاد شود. بهتر است نوزاد را در اتاقی قرار دهید که هوای اتاق در حدود ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد باشد.
آیا داغی سر نوزاد نیاز به مراجعه به پزشک دارد؟
اکثر مادرانی که به تازگی بچه دار می شوند داغ بودن سر کودک خود را نشانه ی تب نوزاد می دانند و سراسیمه او را به نزد پزشک می برند. اما در واقع جای نگرانی نیست و در بیشتر مواقع به دلیل دمای اتاق و شرایط محیطی می باشد. اگر داغی سر نوزاد زیاد نباشد (در حد تب نباشد) هیچ جای نگرانی نیست و مشکلی ایجاد نخواهد شد.
برخی از پزشکان عقیده دارند که دمای بدن نوزاد باید ۳۷ درجه سانتی گراد باشد. اما هنگامی که به وسیله دماسنج این دما را از مقعد اندازه گیری می کنید باید حدود ۳۷٫۵ درجه سانتی گراد باشد. هنگامی که دمای بدن از ۳۷٫۵ درجه سانتی گراد بالاتر و اندازه گیری دمای بدن از مقعد، از ۳۸ درجه سانتی گراد بالاتر رود، نوزاد دچار تب شده است.
همانطور که در بالا اشاره شد هنگامی که دمای بدن نوزاد از ۳۷ درجه بیشتر و اندازه گیری دمای بدن از مقعد از ۳۷٫۵ درجه بیشتر بود نوزاد دچار تب شده است. برای پایین آوردن تب نوزاد بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و یا از قطره های استامینوفن که برای کودکان زیر یک سال می باشد استفاده کنید (با مشورت پزشک). برای نوزدان در حدود ۴ تا ۶ قطره استفاده می شود ولی بهتر است مقداری که پزشک دستور داده است را استفاده کنید.
برخی از دانشمندان عقیده دارند که هنگامی که بدن دچار تب می شود، مانند یک سپر دفاعی عمل می کند یعنی با افزایش درجه حرارت بدن، بیشتر میکروب ها و ویروس ها کشته می شوند، پس با بالا رفتن دمای بدن نوزاد، استرس و نگرانی به خود راه ندهید و سعی کنید از طریق روش های خانگی تب نوزاد را کم کنید، در غیر اینصورت به پزشک مراجعه کنید.
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید