فواید درمانی لوراتادین
Loratadineرپورتاژ آگهی
رده درمانی:آنتی هیستامین ها
اشکال دارویی:قرص، شربت
نام های دیگر لوراتادین:
نام های دیگر لوراتادین که در بازار موجود است شامل:
• کلاریتین
• آلاورت
• قرص حساسیت باکتیمیسینا
• قرص مسکن حساسیت بیست و چهار ساعته کلاریتین
• قرص مسکن کهیر کلاریتین
• قرص تاویست ان دی
• لوراتادین ردیتب
• قرص مسکن بیست و چهار ساعته روز و شب ویکس
• قرص مسکن حساسیت اهم
• والیتین
• قرص کودکان آتادین
• قرص حساسیت مخصوص کودکان دایم تپ
ویژگیها و اثرات:
لوراتادین از مشتقات پی پریدین و یک آنتی هیستامین نسل دوم است. این دارو مهارکننده اختصاصی گیرنده H1 است. واکنشهای آنتی ژن – آنتی بادی باعث آزادسازی هیستامین می گردد و این دارو علائم ناشی از آزاد شدن هیستامین را مهار می کند. همچنین این دسته از داروها در مدلهای حیوانی و در محیط آزمایشگاهی اثرات ضد التهابی متنوعی داشته اند. البته اهمیت بالینی این مساله هنوز مشخص نشده است. این دارو در وضعیت های آلرژیک که با علائمی همچون آب ریزش بینی، کهیر و کونژونکتیویت همراه است، بسیار موثر می باشد. لوراتادین به میزان ناچیزی از سد خونی – مغزی عبور می کند بنابراین برخلاف آنتی هیستامین های نسل اول ایجاد خواب آلودگی نمی کند. همچنین این دارو برخلاف بسیاری از داروهای نسل اول فاقد خصوصیات آنتی کولینرژیک می باشد. لوراتادین در مقایسه با داروهای قدیمی تر (نسل اول) طول اثر بیشتری دارد به طوری که استفاده از آن به صورت یک تا دو بار در روز ممکن است.
موارد و مقدار مصرف
درمان علامتی رینیت آلرژیک فصلی و درمان کهیر مزمن ایدیوپاتیک
بزرگسالان و کودکان ۶ ساله و بزرگتر:mg/day 10 مصرف می شود.
کودکان ۲ تا ۵ ساله:mg/day 5 مصرف می شود.
تعدیل دوز:در بزرگسالان و کودکان ۶ ساله و بزرگتر و با نارسایی کبدی کلیرانس کراتینین کمتر از ml/min 30، مقدار mg 10 یک روز در میان تجویز می شود. در کودکان ۲ تا ۵ سال با نارسایی کبدی یا کلیوی، مقدار mg 5 یک روز در میان داده می شود.
مکانیسم اثر لوراتادین
اثرات آنتی هیستامین این دارو به علت رقابت با هیستامین در اتصال به گیرنده H¬۱ ¬است . کاربرد آن در کاهش علائم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلو گیری از اثرات انقباضی هیستامین بر برونش ها در این بیماران باشد.
فارماکوکینتیک لوراتادین
نیمه عمر آن ۳-۲۰ ساعت است . زمان لازم برای شروع اثر ان ۱-۳ ساعت و طول مدت اثر آن حدود ۲۴ ساعت است . متابولیسم دارو کبدی و به متابولیت فعال تبدیل میشود.
طریقه مصرف لوراتادین
لوراتادین اغلب یک بار در روز و برای مصرف خوراکی تجویز می گردد. دستورات بسته دارو را به دقت مطالعه کنید. لوراتادین را دقیقا مطابق با دستور پزشک معالج خود مصرف و از تغییر خودسرانه دوز دارو پرهیز کنید.
این قرص معمولا در بسته های ۲۰ تایی عرضه می شود. لوراتادین به راحتی از طریق لوله های گوارش جذب خون می شود و بین یک تا سه ساعت پس از مصرف، اثر درمانی اش شروع می شود و معمولا اوج خاصیت درمانی لوراتادین حدود ۸ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف آن است که بیمار به طور واضح اثرات بهبودی را در خود احساس می کند.
فراموش کردن دوز دارو
در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده طبق برنامه منظم خود عمل کنید. مقدار دارو را دو برابر نکنید.
لوراتادین بیماری شما را درمان نمی کند و فقط علایم شما را بهبود می بخشد.
ملاحظات غذایی
برای جذب بهتر دارو آن را ۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت پس از غذا میل نمایید. لوراتادین را با آب پرتقال، آب گریپ فروت یا آب سیب مصرف نکنید، چرا که ممکن است سطح خونی دارو را کاهش دهند. ممکن است پزشک شما مصرف برخی غذاها یا میوه ها را که سبب تشدید علایم آلرژی می شوند، ممنوع کند.
موارد منع مصرف لوراتادین
• در صورت هر گونه حساسیت به شربت یا قرص لوراتادین
• قرص لوراتادین متلاشی شده حاوی فنیل آلانین است, بنابراین در صورت خرد شدن این دارو, قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
• در صورت داشتن هر گونه بیماری مانند آسم و ناراحتی های کبدی و یا کلیوی
• برای کودکان زیر ۶ سال
موارد احتیاط:
در بیماران با نارسایی کبدی و کلیوی این دارو باید با احتیاط مصرف شود. توصیه می شود که در این بیماران لوراتادین بصورت mg 10 یک روز در میان استفاده شود.
بهتر است درباره مصرف قرص لوراتادین از پزشک خود اطلاعات بگیرید. نکات مهم درباره مصرف قرص لوراتادین در ادامه ذکر شده است:
• براساس مطالعات انجام شده در امریکا مصرف قرص لوراتادین در بارداری، عوارض جانبی ندارد. البته هیچ مطالعه ای بر روی انسان انجام نشده، بررسی ها بر روی حیوانات انجام شده است.
• پزشک قرص لوراتادین را زمانی تجویز می کند که مزایای آن بیشتر از معایب و تاثیرات منفی آن باشد.
• پزشک در ابتدا علائم شما را بررسی می کند سپس تصمیم می گیرید اگر قرص لوراتادین باعث توقف علائم شود و عوارض جانبی نداشته باشد، آن را تجویز می کند. به عنوان مثال اگر قرص لوراتادین باعث جلوگیری از علائم آسم شود و باعث کاهش قرص های دیگر آسم شود، پزشک آن را تجویز می کند.
• درمان حساسیت بارداری با استفاده از لوراتادین باعث خواب راحت تر می شود. همچنین حالت روحی بهتری نیز خواهید داشت.
• مصرف لوراتادین باعث خواب آلودگی کمتری نسبت به سایر قرص های آنتی هیستامین می شود.
در طول بارداری، سرما خوردگی، حساسیت و سرفه به سراغ مادر می آید. مشورت با پزشک برای استفاده از قرص لوراتادین و عدم تاثیر منفی آن بر مادر و جنین راهی مناسب است.
مصرف لوراتادین (Loratadine) در دوران شیردهی
لوراتادین به راحتی در شیر ترشح می شود. مصرف آنتی هیستامین در زنان شیرده ممنوع است.
مصرف در سالمندان:
سالمندان به اثرات CNS دارو حساس ترند؛ دارو باید با دوزهای کمتر شروع شود.
مصرف در کودکان:
بی ضرری و اثربخشی مصرف دارو در کودکان کوچکتر از ۲ سال ثابت نشده است.
تداخل دارویی لوراتادین (Loratadine)
داروهای مهارکننده متابولیسم کبدی در صورت مصرف همزمان با لوراتادین باید با احتیاط تجویز شوند.
داروهای شیمیایی بدون عوارض نیستند و از این رو باید احتمال بروز واکنش های عجیب و غریب را در هر فردی داد. اما پاره ای از این واکنش ها از احتمال بیشتری برخوردارند از این رو آن ها را به عنوان عوارض اصلی یک دارو در نظر می گیرند اما در مورد لوراتادین می توان به عوارض جانبی زیر اشاره کرد.
عوارض عصبی
این دسته از عوارض معمولا کمتر در مورد لوراتادین صادق است چرا که یکی از مهم ترین مزیت های لوراتادین به عنوان نسل جدید داروهای ضدآلرژیک، این است که این دارو عوارض عصبی کمتری نسبت به سایر داروهای این رده دارد.
در هر صورت واکنش هایی همچون سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی بسیار خفیف، احساس خستگی و کسالت در پاره ای از افراد که حساسیت بیش از اندازه به این دارو دارند دیده شده است.
عوارض گوارشی
اگر بخواهیم در مورد عوارض گوارشی صحبت کنیم می توانیم به مواردی همچون تهوع، استفراغ، نفخ شکمی، یبوست، اسهال و مواردی از این قبیل اشاره کرد که البته این عوارض همچون عوارض عصبی زیاد نگران کننده نیستند و پس از مدتی برطرف می شوند.
عوارض کبدی
کسانی که از بیماری کبدی رنج می برند احتمال دارد در مصرف این دارو دچار مشکل شوند چرا که متابولیسم این دارو کبدی است و بیماران کبدی دچار عوارض نامطلوب از جمله خواب آلودگی های شدیدی می شوند که در این خصوص باید با پزشک شان مشورت کنند.
شایع ترین عوارض جانبی لوراتادین
• سردرد
• احساس خستگی و خواب آلودگی
• درد معده و استفراغ
• خشکی دهان
• احساس عصبانیت و یا بیش فعالی
با توجه به مطالب بیان شده, قرص لوراتادین از جمله داروهای تجویز شده در درمان سرماخوردگی می باشد. با این حال استفاده از این دارو بدون نظر پزشک ممکن است علائم بیماری را تشدید و سلامتی را به خطر اندازد.
مسمومیت و درمان
تظاهرات بالینی:خواب آلودگی ، تاکیکاردی، سردرد (با مقادیر ۱۸۰-۴۰ میلی گرم).
درمان:درمان علامتی و حمایتی باید بلافاصله انجام شود. درمان عبارت است از واداشتن بیمار به استفراغ با تجویز شربت ایپکا (بجز در بیماران بیهوش)، و به دنبال آن تجویز ذغال فعال برای جذب باقیمانده دارو. در صورت عدم موفقیت در بروز استفراغ یا ممنوع بودن آن ، معده با کلرور سدیم ۹/۰ درصد شسته شود.
اطلاعات جانبی
* لوراتادین بیماری شما را درمان نمی کند و فقط علایم شما را بهبود می بخشد.
* سعی کنید حین درمان با لوراتادین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید. لوراتادین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب گردد.
* لوراتادین ممکن است روی نتایج آزمایش قند خون تاثیر بگذارد. اگر مبتلا به دیابت هستید یا قصد انجام این آزمایش را دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
* از مصرف الکل و سایر مشروبات الکلی همزمان با این دارو بپرهیزید که این عمل سبب می شود متابولیسم دارو به هم بریزد و عوارض نامطلوبی
شرایط نگهداری:
– دارو را دور از نور و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری و از یخ زدگی نیز محافظت گردد . – از مصرف داروی تاریخ گذشته بپرهیزید.
منبع:عوارض لوراتادین
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید