شربت پرومتازین (Promethazine) برای درمان سرگیجه و آلرژی تجویز میشود. این دارو همچنین در درمان اضطراب، به عنوان آرامبخش قبل از بیهوشی عمومی، بیماری مسافرت و کنترل تهوع حتی در زنان حامله نیز استفاده میگردد. پرومتازین به خوبی از راه خوراکی و از محل تزریق جذب میشود.
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
موارد مصرف
رفع علایم آلرژی
درمان سرگیجه
کنترل و درمان اضطراب
کنترل تهوع
عوارض خواب آلودگی، هیجان، عصبانیت، بیقراری، از دست دادن مهارت در انجام کار یا بیثباتی، حرکات پرشی عضلات سر و صورت، رعشه و تکان دادن دستها، تاری دید، کاهش هوشیاری به ویژه در کودکان، خشکی دهان، کاهش فشار خون و حساسیت به نور
تداخل دارویی
داروهای مضعف CNS، داروهای مهار کننده مونوآمینواکسیداز و ضد افسردگیهای سهحلقهای، لوودوپا، آلفا آدرنرژیک اپینفرین، بروموکریپتین، داروهای ضد تیروئید
مقدار و نحوه مصرف شربت پرومتازین
میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک معالج تعیین گردد. به طور معمول میزان مصرف برای بزرگسالان و کودکان به شرح زیر است:
بزرگسالان: ۲۵ میلیگرم در موقع خواب و در صورت نیاز تا ۲۵ میلیگرم ۲ بار در روز و یا ۲۰-۱۰ میلیگرم ۳-۲ بار در روز مصرف میشود.
کودکان: در کودکان ۵-۲ ساله، ۱۵-۵ میلیگرم در روز و در ۲-۱ مقدار تقسیم شده و در کودکان ۱۰-۵ ساله، ۲۵-۱۰ میلی گرم در روز و در ۲-۱ مقدار تقسیم شده مصرف میشود.
توجه: در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود. ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری نموده و مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر گردد.
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
برای به حداقل رسانیدن تحریک گوارشی، شکل خوراکی این دارو همراه با غذا ، آب یا شیر مصرف شود.
درمان با پرومتازین باید ۲-۱ هفته قبل از زایمان قطع شود تا از بروز یرقان و علایم اکستراپپرامیدال در نوزاد جلوگیری شود.
این دارو نباید بیش از مقدار تجویز شده مصرف شود.
احتمال بروز سرگیجه، تسكین، اغتشاش شعور و كمی فشار خون در بیماران مسن وجود دارد.
این دارو در مواردی مثل انسداد مثانه، هیپروتروفی پروستات، احتباس ادرار، كوما، گلوكوم با زاویه بسته و یرقان با احتیاط باید تجویز شود.
منبع:شربت پرومتازین چیست؟
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید