علائم غلظت خون و راههای کنترل و پیشگیری از آن
غلظت خون یا پلی سیتمی ورا یکی دیگر از شرایط پزشکی است که به علت عدم توازن تولید نوع خاصی از سلول های خون رخ می دهد که اگر به موقع تشخیص داده نشود تبدیل به یک شرایط تهدید کننده میشود ، متاسفانه هیچ درمان احتمالی برای آن وجود ندارد,اما هنوز هم برخی روش های طبیعی میتوانند به مبارزه با آن کمک کنند
از علت تا درمان بیماری غلظت خون یا پلی سیتمی ورا
بیماری غلظت خون یا پلی سیتمی ورا بسیار آهسته رشد میکند معمولا بیشتر از چند سال ؛ با اینکه اگر این بیماری را درمان نکنید یک تهدید برای زندگیتان است اما کسانی که به خوبی از آن مراقبت کنند شانس یک زندگی طولانی مدت را خواهند داشت. اغلب افراد، زمانی متوجه این شرایط میشوند که در سن ۶۰ سالگی و یا بیشترهستند اما این میتواند در هر سنی اتفاق بیافتد. گفتنی است این شرایط در مردان، بیشتر از زنان رایج است.
اگرچه ممکن است برخی از علائم هشدار دهنده مانند سرگیجه,احساس ضعف و خستگی داشته باشیداما دلایل زیادی میتواند باعث این مشکلات شود ، اگرشما غلضت خون داشته باشید اولین نشانه آن میتواند زمانی باشد که یک آزمایش خون معمولی نشان دهد که تعداد زیادی سلولی خونی دربدن شما وجود دارد. درمان این شرایط به سن و نوع خاص بیماریتان بستگی دارد اگرشما نشانه های زیادی نداشته باشید پزشک شما بدون هیچ درمانی شما را معاینه می کند.
انواع غلظت خون یا پلی ستیمی
پلی ستیمی مطلق
اگر تولید گلبول های قرمز ،به علت فرآیند اولیه مغز استخوان و یا زمانی که از طریق یک فرآیند دیگر گلبول های قرمز اضافی دریافت شود، پلی سیتمی مطلق نامیده میشود.
پلی سیتمی اولیه
به علت عامل های ذاتی سلول های قرمز است و زمانی اتفاق می افتد که به دلیل اختلالات مغز استخوان سلول های قرمز اضافی در خون تولید میشود در مواردی خاص سلول های سفید و پلاکت ها، نیز بیش از حد تولید میشوند.
پلی سیتمی ثانویه
به علت افزایش طبیعی و یا ساختگی سطح رشد اریتروپویتین ها است بدین ترتیب منجر به افزایش تولید اریتروسیکل ها میشود در این شرایط ،اندازه اریتروسیکل ها میتواند از ۶تا ۸ میلیون و گاهی ۹ میلیون شود. ممکن است غلضت خون برای چندین سال علائمی ایجاد نکند وقتی علائم اولیه شروع میشوند، به اندازه کافی خفیف به نظر می رسند ، شما ممکن است تازمانی که یک آزمایش خون ساده مشکلی نداشته باشد متوجه نشوید که غلضت خون دارید. تشخیص زود هنگام به شما کمک میکند که درمان را شروع کنید و امیدوار باشید که از لخته شدن خون و عوارض آن جلوگیری خواهید کرد.
علائم غلظت خون بالا
نشانه های رایج غلظت خون عبارتند از:
خستگی
خارش
مشکل تنفسی، زمانی که دراز میکشید
مشکل تمرکز
کاهش وزن
احساس درد در شکم
احساس راحتی کامل
تاری دید یا دوبینی
سرگیجه
ضعف
عرق کردن شدید
خون ریزی و یا کبودی
همانطور که بیماری شما پیشرفت میکند و خونتان با سلول های قرمز غلیظ تر میشود,علائم جدی تری ممکن است رخ دهد مانند:
خون ریزی شدید
مفاصل متورم
درد استخوان ها
قرمز شدن رنگ پوست صورت
خون ریزی لثه
احساس سوزش در دست یا پا
اکثر این موارد میتواند، در شرایط دیگر نیز اتفاق بیافتد پس تشخیص پزشک ضروری است.
عوامل خطر و علت های غلظت خون یا همان پلی سیتمی ورا
این بیماری در مردان بیشتر از زنان رخ میدهد و ممکن است بعد از ۶۰ سالگی به این بیماری مبتلا شوید اما میتواند در هر سنی شروع شود.
علت اصلی این بیماری جهش(تغییر) ژن jak2است ، این ژن پروتئینی که باعث تولید سلول های خونی میشود را کنترل میکند.
تقریبا ۹۵ درصد افرادی که به بیماری غلظت خون مبتلا هستند این جهش ژن را دارند، جهش هایی که باعث ابتلا به این بیماری میشود از طریق خانواده انتقال میابد اما اغلب بدون هیچ ارتباط خانوادگی اتفاق می افتد.
تحقیقات برای یافتن دلیل اختلال ژنتیکی که باعث بیماری غلظت خون میشود در حال انجام است. اگر شما به بیماری غلظت خون مبتلا هستید خطر ابتلا به عوارض جدی به این بستگی دارد که لخته خون در بدن شما چگونه تولید شده است.
عوامل موثر در بروز غلظت خون بالا
عواملی که خطر لخته شدن خون در بیماری غلظت خون را دارند عبارتند از:
سابقه لخته شدن خون
فشارخون بالا
دیابت
سیگار کشیدن
کلسترول بالا
بارداری
خون غلیظ تر از حدطبیعی، میتواند خطرلخته شدن خون را بدون علت افزایش دهد.
منبع:دلايل غلظت خون چيست؟
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید