گیاه حسن یوسف چیست؟
یکی از گیاهان مناسب و زیبا برای آپارتمان گیاه حسن یوسف که از تنوع رنگی گوناگونی برخوردار است و طرز پرورش و نگهداری آن در خانه بسیار راحت است . با این بخش از کاشت گل و گیاه نمناک همراه شوید تا با طرز کاشت و پرورش حسن یوسف آشنا شوید .گیاه حسن یوسف
ویژگی گیاه حسن یوسف
یکی از گل های زیبای آپارتمانی که در رنگ های متنوع زیبا و شادی وجود دارد، گیاه حسن یوسف است .این گیاه فصلی دارای ساقه های چهارگوش است و برگ های متنوع سبز مایل به زرد، زرد طلایی، قرمز یا ارغوانی مایل به سیاه دارد که جاذبه های تزئینی آن در زیبایی برگ های درخشانش نهفته است.این گیاه دائمی می باشد اما اگر در فصول سرد خارج از گلخانه یا آپارتمان باشد از بین می رود.
روش های تکثیر گیاه حسن یوسف
قلمه زدن:
از نیمه های تابستان تا آخر پاییز ، قلمه های انتهایی ساقه را به اندازه ۵ تا ۸ سانتیمتر ، آرام جدا نمایید و از فشار دادن ساقه های نازک و گوشتی قلمه بپرهیزید. آنگاه قلمه ها را در گلدانی حاوی کمپوست گلدانی بکارید و درنور مناسب و دمای ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد نگه داری کنید و مراقب باشید خاک گلدانمرطوب بماند.
بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز دور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید. هنگامی که قلمه ها ریشه زد آنها را بیرون آورید و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست با پایه پیت بکارید ، هنگام کاشت دقت کنید ریشه ها شکسته یا کنده نشود.
کاشت بذر:
راه دیگر تکثیرگیاه حسن یوسف کاشت بذر گیاه است . ابتدا بذرهای این گیاه را در خاکی سبک بکارید و سپس نهال های جوان را به خاکی مغذی تر که حاوی خاک مرغوب باغچه است انتقال دهید . کاشتن بذر گیاهانی قوی تر با برگ های درشت و رنگ های متنوع به وجود می آورد.
پرورش گیاه حسن یوسف
گیاه حسن یوسف به رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد ، نور و گرمای زیاد، آبیاری فراوان و خاک قلیایی نیاز دارد . مناسب ترین محل برای نگهداری گیاه حسن یوسف جای روشن اما نه در معرض تابش مستقیم خورشید است. میزان، ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از فروردین تا مهر ماه، کود مورد نیاز حسن یوسف است . خاک مناسب رشد این گیاه مخلوطی از خاک باغچه، خاکبرگ و ماسه، است.
شرایط لازم و مناسب برای نگهداری از گیاه حسن یوسف در آپارتمان
با توجه به نکات زیر میتواند به راحتی در خانه و داخل آپارتمان تان گیاه حسن یوسف پرورش دهید:
دما: بهترین دما برای رشد گل حسن یوسف، ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است.
نور: گل حسن یوسف نور پسند است و باید در جایی باشد تا به آن نور خورشید برسد اما نباید نورخورشید مستقیم به آن بتابد. تراس جنوبی یا پنجره های رو به جنوب ساختمان بهترین مکان برای قرار دادن گل حسن یوسف است. به دلیل تفاوت تابش نور در تابستان و زمستان رنگ برگ گلهای حسن یوسف، در زمستان ها نسبت به تابستان ملایم تر است.
خاک: خاک مورد نیاز گیاه حسن یوسف باید مخلوطی از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه باشد.
رطوبت هوا: ایجاد رطوبت در هوای اطراف برگهای گل حسن یوسف بسیار ضروری است پس بهتر است گاهی به برگها با مه پاش آب بپاشید.
آب : خاک گلدان حسن یوسف باید مرطوب باشد و به محض خشک شدن خاک باید آن را آبیاری کنید اما در فصل زمستان بهتر است دفعات آبیاری کمتر باشد . اگر آب منطقه شما دارای املاح فراوان و سنگین است برای آبیاری از آب جوشیده و سبک استفاده کنید. شما می توانید از مشاهده بیحال شدن برگ های حسن یوسف بفهمید حسن یوسف شما تشنه است.
تعویض گلدان و هرس گیاه: این گیاه همواره باید کوتاه نگه داشته شود برگهای پایین گیاه سخت و چوبی نشود. بنابراین گیاه خود را کوتاه نگه دارید و هر بهار گلدان آن را عوض نمایید.
نکاتی که باید در مورد گیاه حسن یوسف بدانید
آفت گیاه حسن یوسف
بزرگ ترین دشمن حسن یوسف در آپارتمان شپشک آردآلود است. حسن یوسف هایی که در باغچه ها نیز وجود دارند گاهی مورد حمله شته هاقرار می گیرند. اگر چند جای گیاه تان حالت آردی به خودش گرفت و حشره های خیلی ریز و سمج به ساقه ها و برگ ها چسبیده بود، برگ ها را زیر آب ولرم بشویید تا این آفت ها از ساقه جدا شوند یا با یک گوش پاک کن آغشته به مایع ظرفشویی حشرات را جدا کنید و سپس ساقه را بشویید.اگر در نهایت شپشک ها زیاد بودند سریع همه ساقه ها و برگ ها را تا سطح خاک هرس کنید تا برگ و ساقه جدید رشد کند ، برگ ها و شاخه های جدید دیگر آفت نخواهند داشت.مشکلات احتمالی گیاه حسن یوسف
سیاه شدن ساقه حسن یوسف
آبیاری بیش از حد و تهیه نامناسب خاک گلدان موجب سیاه شدن ساقه حسن یوسف می شود.
کم رنگ شدن برگ های گیاه
اگر نور کافی به حسن یوسف نرسد گیاه علفی می شود و رنگ دانه های خود را از دست می دهد .
زرد شدن و ریختن برگ های پایین
با مشاهده زرد شدن و ریختن برگ های پایین ، آبیاری را کم کنید و زهکش گلدان را بازدید کنید.
نقاط سوخته روی برگ ها
از غبار پاشی گیاه در نور مستقیم آفتاب خود داری کنید.
ریزش برگ ها
خشکی هوا و نور مستقیم و شدید خورشید موجب می شود برگ ها خشک شده و بریزند. سرما و آبیاری بیش از اندازه موجب می شود برگ ها سالم باشند اما بریزند .
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید