ماست موسیر نوعی پیش غذای ساده است که طرفداران بسیار زیادی دارد. ماست موسیر یا ماست و موسیر جزو خانواده بورانیهاست و مانند انواع بورانی از ترکیب موسیر با ماست و ادویهجات معطر و نمک تهیه میشود.
در ادامه شما را با طرز تهیه ماست موسیر و خواص ماست موسیر آشنا خواهیم کرد اما قبل از آن مختصری درباره موسیر خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
موسیر
موسیر، سیر کوهی یا کلاسیر گیاهی است از خانواده سیر و پیاز که شباهت بسیار زیادی به این دو گیاه دارد. قسمت مورد استفاده گیاه موسیر، پیاز آن است که کمی از سیر بزرگتر بوده و بافت یکپارچهای دارد. بوی موسیر نسبت به سیر کمتر است اما خواص این گیاه بسیار بیشتر از چیزی است که اغلب ما میدانیم. موسیر چاشنیای اشتهاآور و دارای طبیعت گرم بوده و انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن رنگ قرمز مسی دارد.
در حدود ۴۰ گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی میرویند و حتی برخی از گونههای موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز میکارند.
از فراوردههای موسیر برای کمکردن قند خون در افراد دیابتی استفاده میشود و هم چنین از خواص گندزدایی آن برای دفع انگلها همراه غذا استفاده میشود.
خواص موسیر:
افزایش دفع ادرار
التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها
تسکین دهنده التهاب طحال و کبد
تاثیر مثبت بر دستگاه اعصاب مرکزی
کاهش سردردهای میگرنی
کمک به سیستم قلبی- عروقی
کمک به کاهش چربیهای خون و پیشگیری از تصلب شرائین
و تنظیم فشار خون اشاره نمود.
طرز تهیه ماست موسیر خانگی
برای تهیه ماست موسیر در صورتی که از موسیر تازه استفاده میکنید، ابتدا باید موسیرها را کاملا تمیز کرده و بعد خرد کنید و به مدت ۱ساعت درون آب سرد خیس کنید.
در این ۱ ساعت، چند بار آب آن را عوض کنید چون موسیر تازه بسیار تند است.
حالا در صورتی که بخواهید از همان موسیر تازه برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید باید موسیرها را ساطوری کنید و داخل ماست چکیده بریزید.
ماست بهتراست ماست میش ( گوسفند) باشد چون کیفیت ماست موسیر تا حد زیادی به ماست بستگی دارد.
به ماست و موسیر یک شبانه روز فرصت دهید تا طعم آنها به خوبی باهم مخلوط شود و روز بعد، به میزان لازم نمک و فلفل داخل آن بریزید و خوب زیر و رو کنید.
اما اگر بخواهید از پودر موسیر برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید باید موسیرهای شستهشده را به روشی که قبلا در مورد خشک کردن موسیر آموزش دادیم خشک کرده و آسیاب کنید و حدود یک قاشق مرباخوری پودر موسیر خانگی که خودتان تهیه کردید را در یک لیوان ماست چکیده کم نمک ریخته و آن را درون ظرف شیشهای بریزید و هم بزنید و یک روز بیرون از یخچال قرار دهید.
بعد از یک روز، ظرف را داخل یخچال قرار داده و بعد از جند روز که ماست حسابی جا افتاد و طعمها ترکیب شدند، ماست و موسیر شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
به عنوان ادویه میتوانید به ماست موسیر کمی پونه و فلفل و یا کرفس کوهی اضافه کنید اما بعضی افراد ترجیح میدهند بدون ادویه باشد که این مورد بسته به سلیقه شما دارد.
منبع:طرز تهیه ماست موسیر
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید