بهبود این عفونت عموماً طولانی است. اگر قرار شغلی یا شخصی خاصی دارید یا درد آن شما را کلافه کرده، می توانید از روشهای طبیعی کمک بگیرید و از این نازیبایی ها رها شوید.
علت بروز گل مژه
«گل مژه» به دلیل التهاب غدد چربی قرار گرفته در سطح پلکها و مژه ها ظاهر می شود. تکثیر باکتری های استافیلوکوک رایج ترین علت این عفونت است، اما از جمله علل دیگر زمینه ساز این عفونت می توان به التهاب مزمن چشم، تغییرات هورمونی و استرس اشاره کرد.
روند بهبود گل مژه ممکن است تا ۲۰ روز طول بکشد، گرچه این عفونت یک بیماری خیلی جدی محسوب نمی شود، اما نسبتاً دردناک، آزاردهنده و نازیباست. البته اگر گل مژه تشدید شود، لازم است تا به پزشک مراجعه کرد. همچنین برخی نشانهها ممکن است نشان دهنده بروز گل مژه باشد که عبارتند از:
– حساسیت نسبت به نور
– ناراحتی و مشکل در پلک زدن
– تورم قسمت تحت تأثیر عفونت
– احساس مورمو، خارش، سوزش یا درد
– پوسته شدن در زمان کوتاه
– احساس وجود ذرات شن مانند در چشم
– التهاب پلکها
– اشک ریزش دایم
– ترشحات مخاط چشم
– تاری دید
– دانه ریز زرد یا قرمز رنگ
تشخیص نوع گل مژه مشکل نیست؛ زیرا بستگی به قسمت عفونت دارد. گل مژه خارجی التهاب قرمز رنگی است که روی لبه پلک ظاهر می شود و شبیه به دانه کوچک زردرنگ است. این نوع گل مژه در زمان بسیار کوتاهی بهبود می یابد.
اما گل مژه داخلی دورتر از لبه پلک است و شبیه دانه قرمز رنگ خواهد بود و زمان طولانی تری برای بهبود نیاز دارد. اگر این گل مژه پس از ۱۰ روز هیچ بهبود نیابد، توصیه می شود به پزشک مراجعه گردد. گل مژه داخلی ممکن است دانه چربی نسبتاً سفتی باشد که نیاز به جراحی دارد. به همین دلیل نباید نسبت به بروز گل مژه بی تفاوت بود.
توصیه های مهم
از آنجا که گل مژه عموماً به دلیل تماس با باکتری ها ایجاد می شود، لازم است تا نکات زیر حتما مد نظر قرار گیرند:
– از خاراندن، فشار دادن و کندن گل مژه خودداری کنید؛ زیرا ممکن است عفونت تشدید شده و به چشم آسیب برسد.
– برای پیشگیری از ابتلا به عفونتها باید بهداشت را کامل رعایت کنید.
– تا زمان بهبود کامل نباید از لوازم آرایشی استفاده کرد.
– در مدت این بیماری از لنز استفاده نکنید؛ زیرا سبب انتقال باکتری ها و سرایت به چشم دیگر می شود.
– اگر چشم دچار خونریزی یا مشکل حاد دیگری شد حتما با پزشک مشورت کنید.
چطور می توان گل مژه را درمان کرد؟
بسیاری از روشهای طبیعی می توانند برای تسکین و حتی درمان گل مژه مؤثر باشند. البته باید توجه داشت، التهاب و تورم طی مدت زمانی ممکن است به دیگر قسمتهای بدن سرایت یابد که در صورت تشدید نشانهها باید به متخصص مراجعه کرد، اما بهتر است ترفندهای طبیعی زیر را برای این ناراحتی امتحان کنید.
– آب گرم
بر اساس این درمان قدیمی، باید یک لیتر آب را جوش آورد و سپس اجازه داد تا سرد شود. پس از ولرم شدن آب، تکه ای پارچه تمیز را درون آن قرار داده و روی گل مژه به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. هر چند دقیقه دستمال را عوض کنید.
– اقاقیا
اقاقیا می تواند نقش مهمی در تسکین دردهای گل مژه داشته باشد. کمی از گلهای اقاقیا را در دو لیوان آب جوش بریزید. پس از سرد شدن اسانس گلها در آب پخش می شود. دستمال را در محلول ولرم گذاشته و مانند کمپرس به مدت کمتر از ۱۰ دقیقه روی چشم بگذارید.
– گشنیز
باید خاطر نشان کرد، یکی از مؤثرترین راهکارهای طبیعی برای درمان گل مژه، گشنیز است. یک قاشق از دانه های گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید. پس از سرد شدن و صاف کردن، محلول را تا سه روز برای شست و شوی چشم استفاده کنید.
– چای
تانین موجود در برگهای چای به بهبود این عفونت کمک می کند. یک چای کیسه ای را در آب گرم خیس کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی گل مژه بگذارید. این کار را تا زمان بهبود کامل هر روز تکرار کنید.
– جعفری
برگهای تازه جعفری را در یک ظرف آب بجوشانید. بگذارید کمی بماند، سپس دستمال تمیزی را در آن خیس کرده و روی چشم قرار دهید. این کار را دو بار در روز ، صبح و شب پیش از خواب تکرار کنید. این کار به کاهش التهاب و حساسیت پلکها کمک می کند.
– بابونه
برای رهایی از شر گل مژه، کمی از برگ های بابونه را در دو لیوان آب جوش بریزید. سپس صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. پس از ولرم شدن، پارچه ای تمیز را در آن خیس کرده و روی چشم آسیب دیده به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
– زردچوبه
زردچوبه یک آنتی باکتری طبیعی است. یک قاشق پودر زردچوبه را در دو لیوان آب بجوشانید تا حجم مایع به نصف برسد. سه قطره از محلول را ۲ تا ۳ بار در روز در چشم بچکانید.
– گوجه فرنگی
این ترفند به ویژه در تسکین درد مؤثر است. یک گوجه فرنگی تازه را برش دهید و تکه های آن را به مدت پنج دقیقه روی چشم بگذارید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید. این کار نه تنها به کاهش التهاب کمک می کند بلکه درخشش بسیار خاصی نیز به پوست می دهد.
– آلوئه ورا
آلوئه ورا خواص متعدد پزشکی دارد. برگ آن را از طول به دو نیم برش بزنید تا بهتر باز شود. یک تکه پنبه را با مایع درون برگ خیس کرده و به آرامی روی پلک قرار دهید. این کار را صبح و شب تکرار کنید و سپس با بابونه یا گلاب به مدت ۳ تا ۴ روز بشویید. این روش به درمان آب مروارید و دیگر التهابهای چشم نیز کمک می کند.
– خیار
خیار خنک کننده و قابض است و برای ماسکهای پوست و درمان گل مژه بسیار مؤثر است. خیار را برش دهید و تکه های آن را روی چشم عفونی بگذارید تا التهاب و درد کاهش یابد.
به خاطر داشته باشید که گرچه این روشهای طبیعی در بهبود گل مژه کاملاً مؤثر است، اما با این حال اگر نشانههای عفونت تشدید شد یا گل مژه بهبود نیافت، نباید در مراجعه به پزشک تردید کرد. توجه کنید، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و یکی از بهترین اقدامهای پیشگیرانه حفظ نظافت دستها و اجتناب از تماس دست با چشم در مواقع آلودگی با مواد شیمیایی است.
منبع: درمان گل مژه
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید