چگونه در گلدان شمعدانی بکاریم
چهار مرحله : آماده سازی کاشت از طریق بذر کاشت از طریق قلمه یا نهال مراقبت
گلدان های شمعدانی رنگ فوق العاده ای به محیط می بخشند. اگر از این گیاه به خوبی مراقبت شود شکوفه های آن معمولا به رنگ های صورتی, بنفش, سفید و یا قرمز از اواسط بهار تا اوایل پاییز می شکفند.
مرحله ی اول : آماده سازی
- گلدانی انتخاب کنید که زیر آن سوراخ داشته باشد. ریشه های این گیاه اگر به مدت طولانی در آب قرار بگیرد می پوسد بنابراین بسیار ضروری است که رطوبت اضافی گلدان گرفته شود.
- گلدانی را انتخاب کنید که متناسب با اندازه گیاه باشد. گلدان ها اندازه های مختلفی دارند, یک گلدان می تواند ۱۰ اینچ (۲۵٫۴ سانتی متر) ارتفاع داشته باشد و انواع کوچکتر گلدان ارتفاع ۶ تا ۸ اینچ (۱۵ تا ۲۰ سانتی متر) دارند. ریشه ی این گیاه نیاز به گسترش زیادی ندارد اما برای رشد نیاز به فضای کافی دارد.
- گلدانی را انتخاب کنید که جنس آن مطابق با نیازتان باشد. اگر دوست دارید مکان گلدان را عوض کنید از انتخاب گلدان های سنگین بپرهیزید و گلدان پلاستیکی را انتخاب کنید.
- گلدان را تمیز کنید. گلدان های کثیف ممکن است دارای باکتری ها یا تخم حشرات ریزی باشند که با چشم غیر مسلح نمی توان دید. این خطرات پنهان ممکن است مانع رشد کامل گیاه شما شود.
- تصمیم بگیرید که به چه روشی می خواهید گیاه خود را بکارید. استفاده از قلمه های گیاه مادر یا خرید نهال از یک فروشگاه ساده ترین روش برای داشتن یک گیاه شمعدانی است, اما هم چنین می توانید از بذر آن نیز استفاده کنید.
- خاک با کیفیتی انتخاب کنید. یک خاک ارزان ممکن است رطوبت را بیش از حد حفظ کند و این کار باعث می شود ریشه ی گیاه شمعدانی شما خیلی زود بپوسد. این گیاهان در خاک هایی که به خوبی خشک می شوند بهتر رشد می کنند به خصوص اگر خاک آنها حاوی مواد آلی باشد.
مرحله دوم : کاشت از طریق بذر
برای کاشت شمعدانی با استفاده بذر آن باید اوایل تا اواسط ماه آپریل درمنزل اقدام کنید. هنگامی که دانه ها شروع به جوانه زدن کردند می توانید آنها را خارج از منزل ببرید. فقط اطمینان حاصل کنید که آخرین سرمای ماه قبل گذشته است.
- گلدان را با خاک پر کنید. خیلی خاک را فشرده نکنید زیرا خاک محکم می تواند موجب خفه شدن گیاه شود.
- دانه ها را روی خاک قرار دهید. بین دانه ها چند اینچ فاصله بگذارید. این فاصله به این دلیل ضروری است زیرا گل ها برای رشد نیاز به فضای کافی دارند و نباید ریشه های دو گیاه در هم تنیده شوند.
- روی بذر ها را با خاک بپوشانید. سعی کنید لایه ی کمی از خاک روی بذر ها بپاشید زیرا خاک زیاد مانع جوانه زدن بذر می شود.
مرحله ی سوم : کاشت از طریق قلمه یا نهال
- گیاه یا قلمه ی آن را پس از اینکه آخرین سرمای فصل گذشت, بکارید. آنها را می توانید در داخل یا خارج از منزل نگهداری کنید.
- گلدان انتخاب شده ی خود را با خاک پر کنید. خاک را خیلی فشرده نکنید تا ریشه های گیاه بتواند به راحتی نفس بکشد.
- سوراخی کم عمق در خاک به وجود آورید. این سوراخ باید به اندازه ای بزرگ باشد تا ریشه های گیاه به راحتی در آن قرار بگیرد. قاعده کلی این است که نهال باید در خاک به همان اندازه که در ظرف اصلی قرار داشته است, جای بگیرد. سوراخ را خیلی عمیق نکنید زیرا ساقه در صورتی که در خاک قرار بگیرد شروع به پوسیدگی می کند.
- از خاک اطراف برای نگه داشتن گیاه در محل مورد نظر کمک بگیرید. مراقب باشید که ریشه و ساقه ی گیاه آسیب نبیند و دچار شکستگی نشود زیرا گیاه ضعیف می شود و قسمت شکسته شده باعث ورود بیماری می شود.
مرحله ی چهارم : مراقبت
***********
- گلدان را در معرض تابش نور خورشید قرار دهید. شمعدانی ها در روز نیاز به شش الی هشت ساعت تابش نور مستقیم خورشید دارند و بعضی از این گیاهان در عصر نیز به سایه احتیاج دارند.
- اجازه دهید خاک بین هر آبیاری خشک شود. می توانید با زدن انگشت خود به روی خاک رطوبت آن را بسنجید. اگر تنها روی خاک خشک شده است خاک را کمی نم دار کنید طوری که خاک خیس نشود.
- در ماه یک بار به خاک گلدان کود مایع اضافه کنید. کود باعث می شود گیاه شما قوی تر به نظر برسد و برگ های سالم تری داشته باشد اما باعث می شود که میزان گلدهی گیاه شما به حداقل برسد.
می توانید میزان کود دهی را کم کنید اما حتما در طول فصل بهار به خاک کود اضافه کنید.
- به طور منظم گل های در حال مرگ را حذف کنید. می توانید زمان مرگ شکوفه ها را از کم رنگ شدن و افتادن آنها تشخیص دهید. چیدن گل های مرده گیاه را به شکوفه دهی تشویق می کند.
- برگ های قهوه ای و ساقه های پژمرده را از بین ببرید تا خطر بیماری قارچی را به حداقل برسانید. برگ ها و ساقه های جدا شده باعث ایجاد “Botrytis” یا قارچ های دیگر می شود.
منبع : چگونه در گلدان شمعدانی بکاریم
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید