کپسول سلکوکسیب (Celecoxib) داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که در درمان بسیاری از بیماریها مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره، نقرس، آرتریتها، تب و … به کار میرود. از سلکوکسیب میتوان در دردهای ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات، رگ به رگ شدن و پیچیدن مفاصل، درد ناشی از التهاب و یا کشیدگی تاندون و لیگامانها و درد و تورم بورسیتها استفاده کرد.
از این دارو میتوان برای کاهش دردهای استخوان و درد بعد از جراحی هم استفاده کرد. سلکوکسیب در درمان قاعدگیهای دردناک و در درمان پولیپهای متعدد روده بزرگ و رکتوم هم بکار برده میشود.
سلکوکسیب بصورت کپسولهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرمی در دسترس است. دفع این دارو از طریق ادرار و مدفوع است.
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
موارد مصرف
استئوآرتریت
آرتریت روماتوئید
دیسمنوره
نقرس
آرتریت
نقرس
پیچیدگی مفصل
کشیدگی تاندون
عوارض ناراحتیهای گوارشی مانند معده درد یا تجمع گاز در معده، افزایش فشار خون، سردردهای شدید، تورم دست و پاها، افزایش وزن ناگهانی، حساسیتهای پوستی (نادر)، تب شدید، خارش بدن، اختلال در تنفس، تورم لبها و دهان و همچنین تورم غدد لنفاوی
تداخل دارویی
کاپتوپریل و انالا پریل، قرص لازیکس، سیدوفوویر، لیتیوم، قرص لوزارتان و والسارتان
مقدار و نحوه مصرف سلکوکسیب
سلکوکسیب را دقیقا همانطور که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید. مقدار مجاز مصرف این دارو در طی روز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم است. یک ساعت پس از مصرف تاثیراتش ظاهر میشود و تا مدت ۸ ساعت در بدن میماند. اگر یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید. البته اگر تا زمان مصرف بعدی مدت کمی مانده بود صبر کنید و مصرف آن را نیز دو برابر نکنید.
توجه: قطع مصرف سلکوکسیب در مواردی که برای درمانهای کوتاه مدت مورد استفاده قرار گرفته بود بعد از بهبودی میتوان مصرف آن را قطع کرد اما در موارد استفاده طولانی مدت قطع مصرف باید با نظر و تشخیص پزشک صورت گیرد.
توجه: افرادی که دچار خونریزی معده یا ناراحتیهای گوارشی هستند ممکن است بعد از مصرف این دارو دچار عوارض بیشتری شوند و مشکلات گوارشیشان تشدید شود. یکی از نشانهها برای تشخیص خونریزی دستگاه گوارش بعد از مصرف کپسول سلکوکسیب، سیاه شدن رنگ مدفوع است. در صورت مشاهده آن مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
موارد منع مصرف کپسول سلکوکسیب
افراد مبتلا به بیماریهای آسم و مشکلات تنفسی
مبتلایان به بیماریهای قلبی، نارساییهای حاد قلبی، یا بیماری قلبی مادرزادی
افراد مبتلا به بیماریهای دستگاه گوارش از جمله التهاب روده یا خونریزی معده
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
همراه با سلکوکسیب دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را مصرف نکنید.
سلکوکسیب را همراه با شیر یا بعد از غذا مصرف کنید تا احتمال عوارض گوارشی آن کم شود.
اگر به مدت طولانی از سلکوکسیب استفاده میکنید باید هر چند وقت یکبار آزمایش خون بدهید.
همراه با سلکوکسیب الکل مصرف نکنید.
قبل از مصرف داروهای ضد درد، داروهای ضد آلرژی و داروهای ضد سرماخوردگی حتما با داروساز مشورت کنید. بعضی از این داروها حاوی انواعی از ترکیبات ضد التهابی غیر استروئیدی هستند که مصرف همزمان آنها با سلکوکسیب میتواند خطرناک باشد.
سلکوکسیب پوست را به تابش نور آفتاب حساس میکند. پس از کلاه و لباس پوشیده و کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
توصیه میشود که تا حد امکان از مصرف این دارو حین بارداری جلوگیری شود.
تاکنون عوارضی از مصرف این دارو و تاثیر نا مطلوب آن بر جنین گزارش نشده است با ایحال توصیه میشود که در دوران شیردهی از مصرف آن اجتناب شود.
مصرف این دارو باعث احساس سرگیجه یا خوابآلودگی می شود لذا در هنگام رانندگی یا فعالیتهایی که احتیاج به هوشیاری بالا دارند از مصرف داروی سلکوکسیب خودداری کنید.
دوز مصرف این دارو در افراد میانسال باید کم باشد تا از بروز عوارض و حساسیتهای دارویی پیشگیری شود.
قطع مصرف دارو بايد به طور تدريجی صورت گيرد.
منبع:کپسول سلوکسیب چیست؟
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید