دگزامتازون و عوارض مصرف خودسرانه آن
دگزامتازون
دگزامتازون را برای درد و رهایی از حساسیت تزریق می کنیم ولی همیشه هم می شنویم که می گویند:مراقب باش و زیاد از این دارو استفاده نکن چرا که خطرات و عوارض جدی دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت:مردم به توصیه ی پزشکان گوش کرده و مصرف داروهای تزریقی را به حداقل برسانند.
ایشان در رابطه با عوارض داروی دگزامتازون اظهار کرد:متأسفانه پزشکان و بیماران علاقه ی خاصی به این دارو دارند، چون به سرعت التهاب، تب و عوارض کوفتگی عضلانی را از بین می برد، داروی بتامتازون، دگزامتازون، تریامسینولون، داروهای تزریقی کورتون دار است، این دارو مانند شمشیر دو لبه عمل کرده و عوارض خطرناکی برای سیستم ایمنی بدن دارد. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود:کورتون هرچند علائم بیماری را کاهش می دهد اما بیماری را از میان نمی برد.
نخستین عارضه ی دگزامتازون را پوکی استخوان دانست و گفت:کورتون مانع رسوب کلسیم در استخوان ها می شود و فرآیند استخوان سازی را کاهش می دهد. وی گفت:فشار خون، چاقی، مشکلات بینایی از قبیل کاهش بینایی، آب مروارید، آب سیاه، خونریزی گوارشی، اختلالات بسیار شدید هورمونی از دیگر عوارض دگزامتازون است.
معاون غذا و داروی دانشگاه در رابطه با افرادی که از دیابت و فشار خون رنج می برند، خاطرنشان کرد:این افراد پیش از استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنند. پزشکان و مردم مصرف داروهای تزریقی را به حداقل برسانند و بیشتر از داروهای خوراکی مصرف کنند.
عوارض مصرف نابجا و بی رویه آمپول دگزامتازون
افسردگی، توهم، اختلالات ذهنی و تضعیف سیستم ایمنی و کاهش سد دفاعی بدن در مقابل انواع عفونت ها از عوارض نامطلوب ناشی از مصرف نابجا و بی رویه آمپول دگزامتازون است.
دبیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت:در گفت و گو با خبرنگار وب دا در یاسوج با بیان این مطلب، گفت:آمپول دگزامتازون رتبه اول در نسخ پزشکان از نظر تعداد تجویز داروی تزریقی بیماران در کشور و این استان را داراست.
دگزامتازون از دسته کورتیکواستروتیدهای صناعی است که دارای اثرات بارز ضد التهابی و ضد حساسیت است و باعث کاهش درد ناشی از فرایندهای التهابی، خصوصا در محل مفاصل می شود.
وی با بیان اینکه دگزامتازون همچنین باعث سرکوب کردن سیستم ایمنی نیز می شود که این اثرات می تواند اغلب سیستم های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد؛ افزود:به تاخیر انداختن ترمیم زخم ها ،ابتلاء به دیابت، اثر بر تعادل مایعات و الکترولیت های بدن که منجر به احتباس نمک و آب در بدن می شود،اثر بر توزیع چربی ها در بدن و به دنبال آن تجمع چربی ها در نواحی خاص بدن نظیر پشت گردن،افزایش فشار خون،قند خون و افزایش موهای زائد در نواحی مختلف بدن نظیر صورت به ویژه در خانم ها از دیگر عوارض نامطلوب ناشی از مصرف نابجا و بی رویه این آمپول است.
باید توجه داشت که برای رفع علائم حساسیت های ساده و مزمن نبایداز کورتیکو استروئیدهای سیستمیک (دگزامتازون) به عنوان درمان اولیه استفاده کرد و می توان این علائم را با داروهای کم عارضه تر نظیر آنتی هیستامین ها کنترل کرد.
دبیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد:در سرماخوردگی ها با وجود امکان رفع سریع ظاهر علائم، کورتیکو استروئیدها می توانند با تضعیف سیستم ایمنی بدن زمینه را برای تشدید حالات عفونی فراهم کرده و طول مدت بیماری را افزایش دهند.
منبع: مضرات آمپول دگزامتازون
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید