پیشگیری از ورم معده و راه های درمان آن
ورم معده (Gastritis) التهاب، ناراحتی و فرسایش استر معده است که می تواند بشکل ناگهانی (حاد) و یا بتدریج (مزمن) ظاهر شود. ورم معده تشریح ککنده گروهی از بیماری های معده بوده که در یک موضوع یعنی التهاب معده مشترک می باشند. ورم معده عموما ناشی از عفونت و آلوده شدن به همان باکتری است که باعث زخم معده می شود. آسیب دیدن، مصرف منظم داروهای مسکن و نوشیدن الکل نیز می تواند باعث ورم معده (گاستریت) شود. ورم معده می تواند باعث زخم معده و همچنین افزایش خطر سرطان معده شود.ورم معده
دلایل ورم معده
ورم معده ممکن است در نتیجه مصرف الکل، استفراغ مزمن، استرس و یا مصرف داروهای خاص همچون آسپرین و یا سایر داروهای ضدالتهاب رخ دهد. ورم معده همچنین در نتیجه:
عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) – این باکتری نوعی باکتری بوده که در مخاط معده زندگی می کند. بدون درمان کردن، عفونت می تواند باعث زخم معده و در بعضی از افراد سرطان معده شود.
کم خونی خطرناک Pernicious anemia – این نوع کم خونی زمانی رخ می دهد که معده قادر به جذب و هضم ویتامین ب ۱۲ در بدن نمی باشد.
ریفلاکس صفراوی – بازگشت صفرا از کیسه صفرا به معده شما.
عفونت – عفونت های ناشی از باکتری ها و ویروس ها.
اگر ورم معده درمان نشود، می تواند باعث از دست دادن شدید خون شده و می تواند باعث افزایش خطر سرطان معده شود.
علایم ورم معده کدام است؟
علایم گاستریت (ورم معده) بسته به افراد متفاوت بوده و حتی خیلی از افراد علایم این بیماری را حس نمی نمایند. با اینحال اگر علایم ظاهر شوند، شایع ترین آنها شامل:
تهوع و یا ناراحتی همیشگی معده
باد و نفخ شکم
درد شکم
استفراغ
سوءهاضمه
احساس سوزش در معده بین غذاها و یا شب ها
استفراغ خون و یا مواد شبیه قهوه
مدفوع خونی و تیره
عواملیکه خطر ورم معده را افزایش می دهند، شامل:
عفونت های باکتریایی – هرچند عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بین شایع ترین عفونت ها بین انسان ها می باشد، فقط بعضی از افراد آلوده به آن دچار گاستریت و یا سایر اختلالات معده می شوند. پزشکان معتقداند حساسیت در برابر باکتری ها ممکن است در نتیجه عوامل ارثی بوده و یا سبک زندگی همچون سیگار کشیدن و استرس بالا باعث ابتلا به این مشکل شود.
مصرف مرتب مسکن ها – مسکن های معمول از قبیل آسپرین، بروفن و ناپروسکن می توانند باعث ورم معده حاد و یا مزمن شود. مصرف مرتب این مسکن ها و یا مصرف زیاد آنها می توانند استر معده را ضعیف نمایند. معمولا در اثر مصرف کم و گاهی اوقات این داروها باعث ابتلا به ورم معده نمی شود. همچنین استامینوفن نیز باعث ابتلا به ورم معده نمی گردد.
افزایش سن – بزرگسالان و افراد مسن در خطر بیشتری برای ابتلا به ورم معده می باشند.
استرس – استرس شدید در اثر جراحی های بزرگ، آسیب دیدن، سوختگی و یا عفونت شدید می تواند باعث ورم معده حاد شود.
حمله سیستم ایمنی بدن به معده – در این ورم معده که به آن ورم معده خود ایمنی می گویند، سیستم ایمنی بدن شما به معده حمله می نماید. ورم معده خود ایمنی در افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو و دیابت نوع ۱ معمول تر می باشد. ورم معده خود ایمنی ممکن است همراه با کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد.
سایر بیماری ها و مشکلات – ورم معده ممکن است همراه سایر مشکلا همچون اچ آی وی / ایدز، بیماری کرون و عفونت های انگلی بهمراه باشد.
عوارض ورم معده کدام اند؟
ورم معده درمان نشده، می تواند باعث زخم معده شود. بطور بسیار نادر، بعضی از انواع ورم معده می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده شود. در صورت جواب ندادن درمانتان با پزشک خود مشورت نمایید.
نحوه تشخیص بیماری ورم معده چگونه است؟
برای تشخیص ابتلا به ورم معده، پزشک شما سابقه بیماری های شما و خانواده تان را بررسی می نماید، شما را کاملا معاینه کرده و بعضی از آزمایش های زیر را توصیه نماید:
آندوسکوپی فوقانی
آزمایش خون
تست خون مخفی در مدفوع (آزمون مدفوع)
درمان ورم معده بسته بدلیل آن متغیر می باشد. ورم مده حاد که در نتیجه مصرف الکل و یا داروهای غیر استروئیدی است، با توقف مصرف آنها بهبود می یابد. ورم معده مزمن که در نتیجه عفونت هلیوباکتر پیلوری است، با آنتی بیوتیک بهبود می یابد.
در اکثر موارد، پزشک شما برای درمان شما از داروهای کاهنده اسید استفاده می نماید. در صورتیکه ورم معده در نتیجه کم خونی خطرناک است، پزشک برای شما از مکمل های حاوی ویتامین ب ۱۲ استفاده می نماید.
درمان ورم معده با تغییر سبک زندگی
در صورت رعایت موارد زیر، ممکن است کمی بهبود یابید:
وعده های کوچک و بیشتر – د صورتیکه دچار سوءهاضمه پی در پی هستید، سعی کنید وعده های غذایی خود را کوچک تر و تعداد آنها را بیشتر نمایید.
اجتناب از خواراکی های ناراحت کننده – اجتناب از خوراکی هایی که معده شده را ملتهب می کند بخصوص خوراکی های اسیدی، سرخ شده، ادویه دار و یا چرب.
مدیریت استرس – استرس می تواند باعث بدتر شدن ورم معده شود. هر چند اجتناب از استرس سخت است، اما می شود با یادگیری راههایی آن را کنترل نمود. توکل به خدا و نیایش بهترین راه کنترل استرس می باشد.
تعویض داروی مسکن – درصورتیکه بطور منظم از داروهای مسکن استفاده می کنید، با پزشکتان درباره داروهای جایگزین همچون استامینوفن مشورت نمایید.
پیشگیری از ورم معده
یکی از راههای پیشگیری از ورم معده پیشگیری از آلوده شدن به باکتری هیلیوباکتر پیلوری می باشد. شواهد نشان می دهد که این باکتری از انسان به انسان و یا از طریق غذای آلوده منتقل می شود. دست های خود را بطور مرتب با صابون و آب بشویید و از غذاهای کاملا پخته شده استفاده نمایید.
منبع:درمان ورم معده
راهنما
در صورت خرابی لینک های دانلود خواهشمندیم در اسرع وقت از بخش نظرات ما را مطلع سازید